BIO

LOGO-DANA

BIO

Dana van Bergen (1999, Heesch) is een singer-songwriter.

Op 11 jarige leeftijd stond ze al op het podium. Het allereerste liedje wat Dana zong was Fallin’ van Alicia Keys. Na gezongen te hebben in verschillende bands (o.a.  Acoustic Energy) heeft Dana zich ontpopt tot een allround zangeres. Ze gaat zich nu dan ook steeds meer richten op haar solocarrière.

 

Dana wordt niet alleen geboekt om te zingen op bruiloften, feesten of in winkelcentra. Ze staat regelmatig ook op het podium bij music events en op festivals. In maart 2018 stond ze nog op het Kids Support Benefietconcert in De Muzerije in ’s-Hertogenbosch. Daar zong ze o.a. Run To You, I Know Were I've Been en Rock With You, met de KSB band: Paul van de Ven (bas), Mark Boon (gitaar), Erik Hanegraaf (drums), Wim Cooijmans (toetsen) en Jan-Willem van den Akker (zang & harmonica).

In het R&B, Pop en Rock repertoire wil Dana zich nog verder ontwikkelen. Met o.a. rappers Eclips en Mr. Ease nam Dana verschillende projecten op. 

Haar eigen liedjes schrijven en tracks uitbrengen is het volgende project. Zo schreef ze samen met haar moeder het nummer 'Wat Ik Vraag' voor Samenloop Voor Hoop in 2017.

Op 24 december komt Dana's nieuwe track uit.